Μουσικό Δρώμενο Έναρξης

Κάνοντας το αόρατο ορατό, κάνοντας την έμπνευση δημιουργία...


Τα Μουσικά Σύνολα, η Μαρία Θωίδου και ο Εφρέν Λοπέζ, μετά από ένα σύντομo εργαστήριο με τον εξαιρετικό καλλιτέχνη, θα παρουσιάσουν ένα εικοσάλεπτο μουσικό πρόγραμμα. Πρόκειται για μια μουσική περιπλάνηση – συνύπαρξη με τον ισπανό μουσικό και τη μεσογειακή μουσική με την οποία ασχολείται.
Μεσαιωνικοί ήχοι και τραγούδια θα μπερδευτούν με ελληνικούς στίχους και μελωδίες, αυτοσχεδιασμούς και φωνητικές δράσεις.

Τον Εφρέν Λοπέζ θα συνοδεύσουν εκτός από τη Μαρία Θωίδου στη φωνή, τα μέλη των Μουσικών συνόλων: Άννα Ζουμπούλη, Μαρία Κριεζή, Κατερίνα Δετοράκη, Βασιλική Ψυχομάνη, Ελπίδα Αγαπητού, Ευθυμία Κρικώνη, Δέσποινα Αριστείδου, Σπύρος Μακρής, Κική Νάτση(μεταλλόφωνα, κρουστά, φωνές), Γιώργος Πετράκης (κιθάρα), Βασίλης Λεμονιάς (τσέλο), Δημήτρης Δεμίρης (κιθάρα), Κωνσταντίνος Δεμίρης (κρουστά)

Εφρέν Λοπέζ: μεσαιωνική τροχόλυρα ή βιόλα ντα ρόδα (hurdy – gurdy)
Σύνθεση προγράμματος, φωνητική και οργανική διδασκαλία: Μαρία Θωίδου, μέλος ΕΕΠ, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων του Π.Θ.
Ηχοληψία: Γιάννης Μαυρίδης
Efrén López: βιόλα ντε ρόδα( hurdy-gurdy) ούτι, σάζι

Image
Συνθέτης, πολυοργανίστας και παραγωγός, ο ισπανός Efrén López είναι ιδρυτικός μέλος των σχημάτων Trio López/Petrakis/Chemirani, L'Ham de Foc και Evo, και έχει συμμετάσχει σε πολλά άλλα στα πλαίσια της παραδοσιακής και της μεσαιωνικής μουσικής (Jordi Savall, Ross Daly & Labyrinth, Κέλλυ Θωμά, Στέλιος Πετράκης, Sima Bina, Daud Khan, Maria del Mar Bonet...). Έχει σπουδάσει διάφορες μουσικές παραδόσεις μαζί με σπουδαίους δασκάλους από την Ελλάδα, την Τουρκία και το Αφγανιστάν (Ross Daly, Erkan Oğur, Yurdal Tokcan, Necati Çelik, Mehmet Erenler, Erol Parlak, Daud Khan, Mohammed Rahim Khushnawaz...). Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, την Κίνα, την Ινδία και την Αμερική και έχει συμμετάσχει στην ηχογράφηση περισσότερων από 60 CD.
Διδάσκει συνθέσεις, τεχνικές διαφόρων οργάνων και τροπική μουσική στην Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισλανδία, Γερμανία και Πορτογαλία.

ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

elpse.jpg

elpse syps 200x200

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Λογότυπο 200x139Παιδαγωγικά Τμήματα Ειδικής Αγωγής,
Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την εταιρεία διοργάνωσης του συνεδρίου

Τ. +30 2310 433099 | F. +30 2310 433599

FOLLOW US