Σημεία Ενδιαφέροντος

Image

Πολυχώρος Τσαλαπάτα

Ο Πολυχώρος Τσαλαπάτα «γεννήθηκε» στις εγκαταστάσεις του πρώην πλινθοκεραμοποιίου Τσαλαπάτα, που μετατράπηκε σε Πολυχώρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σύγχρονης Δημιουργίας.
Το παλιό εργοστάσιο πλινθοκεραμοποιίας αποτέλεσε μία από τις πιο ονομαστές βιομηχανίες της περιοχής, γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε μια έκταση 22,5 στρεμμάτων, τα κτίρια και ο εξοπλισμός του παλιού εργοστασίου διατηρούνται στην αρχική τους μορφή.
Το Μουσείο στεγάζεται στο παλιό Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου  & Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα, στον Βόλο. Παρουσιάζει την καθημερινή ζωή στο εργοστάσιο, καθώς και όλα τα στάδια της παραγωγής διαφορετικών τύπων τούβλων και κεραμιδιών. Στόχος του είναι αναδείξει την ιστορική ταυτότητα της πόλης του Βόλου και να συμβάλει στη διάσωση και την προβολή της βιομηχανικής κληρονομιάς της.
Γιαννιτσών & Λαχανά, Συγκρότημα Tσαλαπάτα, Βόλος, 38334
https://volospalaia.gr/tsalapata/

«Υπαίθριο Μουσείο Δημόσιων Τοιχογραφιών» 

Παραδίδοντας στο κοινό την 40ή δημόσια τοιχογραφία μεγάλων διαστάσεων, η Urbanact συμπληρώνει ένα σύνολο έργων στην πόλη που έχουν φιλοτεχνηθεί κατά την εικοσαετή δράση της.

Όλες οι μεγάλες τοιχογραφίες έχουν υλοποιηθεί από επώνυμους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι προσφέρουν κάθε χρόνο αφιλοκερδώς το έργο τους στη πόλη.   Το «Υπαίθριο Μουσείο Τοιχογραφίας» υποστηρίζεται και από τον χάρτη που κυκλοφόρησε το 2017 η Urbanact με τη στήριξη της τοπικής εφημερίδας "Ταχυδρόμος", όπου αποτυπώνονται όλα τα σημεία όπου έχουν δημιουργηθεί οι τοιχογραφίες, τα ονόματα των καλλιτεχνών και φωτογραφίες από τα έργα. Ο χάρτης διανέμεται στο Volos Info (Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης) και μέσω της ιστοσελίδας www.urbanact.gr.

Image

ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

elpse.jpg

elpse syps 200x200

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Λογότυπο 200x139Παιδαγωγικά Τμήματα Ειδικής Αγωγής,
Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την εταιρεία διοργάνωσης του συνεδρίου

Τ. +30 2310 433099 | F. +30 2310 433599

FOLLOW US